FriBalance Logo
Niet alles is wat het lijkt.....

Wie is FriBalance?

Met wie ga je in zee als je gaat samenwerken met FriBalance? FriBalance ben ik: Karin Lanting-Berswerda. Inmiddels al weer jaren zelfstandig gevestigd accountant. Direct na mijn VWO in 1990 ben ik gaan werken als assistent accountant en gestart met de parttime opleiding tot registeraccountant. Na het vak te hebben geleerd bij de grote jongens (PWC en Deloitte) ben ik in 2004 voor me zelf begonnen. Dat was vooral ingegeven door de drang naar vrijheid om mijn eigen tijd in te kunnen delen en mijn eigen keuzes te kunnen maken in welke richting ik mij verder wilde ontwikkelen. De controlepraktijk had ik wel gezien en ik wilde van meer toegevoegde waarde zijn dan alleen het afgeven van een controleverklaring bij een jaarrekening.


De nieuwe uitdaging vond ik in het opstarten van een accountantspraktijk voor het midden- en klein bedrijf (MKB). Na mijn fiscale kennis te hebben bijgespijkerd, voel ik me hier als een vis in het water. Je staat dichter bij de ondernemer en hebt meer de rol als bedrijfsadviseur. Ook het feit dat mijn kantoor geleidelijk aan groeide paste mooi bij elke levensfase waarin ik me sinds 2004 bevond. Maar kleine kinderen worden groot, dus inmiddels zijn ze hun eigen weg gegaan en heb ik een voltijds accountantspraktijk.


U zult wel denken: waarom al die beesten op haar website? Dat is een persoonlijke passie. Als kind al wilde ik ooit naar Afrika en inmiddels ben ik daar ook al vaak geweest. Eerst alleen, later met mijn man en kinderen. Op safari per jeep, boot, luchtballon of lopend: niets zo indrukwekkend als de machtige, uitgestrektheid van de jungle en savannes van Afrika. Het liefst van de gebaande paden op enkele dagen reizen van de bewoonde wereld. Zoals een gids ooit tegen me zei: “No WiFi, you are in the jungle now”. Ik hoop dat we dit voor toekomstige generaties kunnen behouden. De slogan van het Wereld Natuur Fonds was in de jaren tachtig van de vorige eeuw al: Natuurbehoud is zelfbehoud. Gelukkig lijkt de wereld steeds meer doordrongen van dit feit, al is er nog veel lobbywerk te verrichten. Ik steun dan ook van harte het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en African Parks.

FriBalance
Croleskwartier 23
8651 HB IJlst
(0515) 532261
06 15117976
info@fribalance.nl