Financiële administratie

Iedere onderneming heeft er mee te maken: de boekhouding. Voor de een een noodzakelijk kwaad en voor de andere een leuke uitdaging. Hoe u het ook organiseert, het moet er toe leiden dat u voldoende inzicht in het reilen en zeilen van uw onderneming krijgt en u tevens in staat stellen om aan uw wettelijke en fiscale verplichtingen te voldoen.

FriBalance kan u hierbij van dienst zijn. Wanneer u de administratieve verwerking uitbesteed ontvangt u periodiek een tussentijdse rapportage en indien van toepassing uw aangifte omzetbelasting. Ook kunt u de boekhouding zelf ter hand nemen en alleen voor het jaarwerk bij FriBalance aankloppen. De kosten van de verschillende mogelijkheden kunt u berekenen door de offerte module in te vullen.

U kunt voor alle rechtsvormen bij FriBalance terecht. FriBalance wordt gedreven door een registeraccountant en zij toetst of alle rapportages aan de wet- en regelgeving voldoen.

Wel of geen jaarrekening ?

Een zzp-er of een ondernemer met een eenmanszaak is niet verplicht jaarlijks een jaarrekening op te stellen. In principe is de jaarlijkse winstaangifte aan de belastingdienst voldoende. Dit verandert echter wanneer er derde partijen (bankiers, investeerders, personeel, franchisegevers etc) van uw jaarcijfers gebruik willen maken, en hierop beslissingen gaan basseren. In dat geval mag FriBalance niet meer volstaan met u slechts een winstaangifte te verstrekken, maar moet zij ook een jaarrekening met samenstelverklaring aan u verstrekken. Door de wettelijke regelgeving en de regelgeving opgelegd door het NBA en de AFM, brengt dit aanzienlijk meer kosten met zich mee. U kunt dit nagaan in de offertemodule.

Een voordeel voor u is dat u een uitgebreidere rapportage met accountantsrapport ontvangt met meer analyses en uw onderneming hierdoor een meer professionele uitstraling naar derde partijen krijgt.

Laatste nieuws
Lid van
NBA
extendum
login
Cliënt login
bereken
Offerte berekenen
bereken
PvExpert
Snel contact
Uw naam:
Telefoon:
E-mail adres:
Code: